Ποιοι είμαστε

Έμπειροι καθηγητές, εξειδικευμένοι στο Γλωσσικό Συσχετισμό

Το Πρότυπο Κέντρο Γερμανικής Γλώσσας Ich liebe Deutsch! λειτουργεί από το 2012 στην πόλη του Πειραιά.

Ο Κωνσταντίνος Βλαχογιάννης είναι ο ιδρυτής του και ο υπεύθυνος για το δομικό τομέα του προγράμματος της Σχολής. Γεννήθηκε στην Αθήνα, έζησε στο Freibungτης Γερμανίας και σπούδασε Γερμανική Γλώσσα και Φιλολογία στη Φιλοσοφική Σχολή Αθηνών. Μελέτησε βαθιά τον Γλωσσικό Συσχετισμό και ερεύνησε ενδελεχώς συγκριτικές προσεγγίσεις στο πεδίο της διδασκαλίας. Είναι συγγραφέας του βιβλίου: “ToΜαμούθ και ο Αναβάτης”: Δομική Ανάλυση της Γερμανικής Γλώσσας για ελληνόφωνους μελετητές.

O Ιωάννης Αργυρός είναι ένας εκ των βασικών συνεργατών της Σχολής. Σπούδασε Γερμανική Γλώσσα και Φιλολογία στο ΕΚΠΑ με ειδίκευση τη Διδακτική της Γερμανικής ως Ξένης γλώσσας. Έχει μεταπτυχιακη εξειδίκευση στην Διδακτική & Μεθοδολογία της Γερμανικής ως Ξένης Γλώσσας (TU Berlin). Εν εξελίξει είναι η διδακτορική διατριβή του στο γνωστικό αντικείμενο της Ολιστικής Διδακτικής μέσα από Συγχρονα Τεχνολογικά Μέσα. Είναι επισημος συνεργάτης της διαδικτυακής πλατφόρμας GrBerliners.

Η Δήμητρα Δρογγίτη σπούδασε Κλασσική Φιλολογία (ΕΚΠΑ) καθώς και στη Νομική Σχολή Αθηνών. Μελέτησε βαθιά τη γερμανική γλώσσα και εξειδικεύτηκε στο Γλωσσικό Συσχετισμό. Αποτελεί μέλος της οικογένειας του Ich liebe Deutsch! και είναι από τις πλέον έμπειρες καθηγήτριες στο κομμάτι της επικοινωνίας, όπως επίσης και στη καθοδήγηση σε σχέση με τα πιστοποιητικά Γλωσσομάθειας.

Ολοι οι καθηγητές της Σχολής είναι άρτια καταρτισμένοι και εξειδικευμένοι πάνω στο αντικείμενο τους. Η Σχολή έχει ως πάγια τακτική να εκπαιδεύει για τουλάχιστον δυο χρόνια τους συνεργάτες της πάνω στη διδακτική της μέθοδο. Με αυτό τον τρόπο διασφαλίζεται η ποιότητα των υπηρεσιών της.

TOP