Ειδικά σεμινάρια για καθηγητές της γερμανικής γλώσσας, φοιτητές της Γερμανικής Φιλολογίας

Η πορεία προς την πραγματική γνώση , την επιστημονική κατάρτιση και την επαγγελματική καταξίωση απαιτεί κόπο και μόχθο αλλά θέλει επίσης και τους κατάλληλους συμπαραστάτες, αυτούς που μπορούν να βοηθήσουν δείχνοντάς σας το σωστό μονοπάτι. Στα πλαίσια του CPD ( Continuing Professional Development ) και θεωρώντας πως μπορούμε να παίξουμε κομβικό ρόλο σε αυτή την πορεία παρέχοντάς σας όλα τα γνωστικά εφόδια που χρειάζεστε για να εξελιχθείτε σε καταρτισμένους καθηγητές, διοργανώνουμε ειδικής φύσεως σεμινάρια.

Τα σεμινάρια αφορούν δύο ξεχωριστούς κύκλους (διάρκειας 30 ωρών έκαστος) ανά τρίμηνο.

Οι στόχοι των σεμιναρίων είναι πολλαπλοί.

Πιο συγκεκριμένα:

  • Να αποκτήσετε σταδιακά μια ξεκάθαρη αντίληψη του μηχανισμού της γερμανικής γλώσσας. Αυτό συνεπάγεται τον πλήρη έλεγχο του αντικειμένου (γλώσσα) που σπουδάζετε, το οποίο αργότερα θα εξελιχθεί σε εργαλείο της εργασίας σας. Ο πρώτος στόχος είναι η κατάρτισή σας.
  • Να αποκτήσετε σιγουριά για τις γνώσεις που μεταλαμπαδεύετε στους μαθητές σας. Αυτό θα σας προσδώσει κύρος μέσα σε ένα εργασιακό περιβάλλον, αφού θα μπορείτε να αποδεικνύετε κάθε φορά την αξία σας. Ο δεύτερος στόχος είναι η αυτοπεποίθησή σας.
  • Να αποκτήσετε τη γνώση αλλά και την πρόσβαση σε μια μεθοδολογία, με βάση την οποία θα μπορείτε να οργανώσετε ένα εξειδικευμένο πρόγραμμα σπουδών (στο επίπεδο του εκπαιδευτικού σας κύκλου) με απόλυτη επιτυχία. Ο τρίτος στόχος είναι η ειδίκευσή σας.
Στην εισαγωγική συνεδρία “γνωριμίας” (ελεύθερη και δωρεάν για όλους τους ενδιαφερόμενους) εξετάζουμε μια κομβική διαφορά μεταξύ της ελληνικής και της γερμανικής γλώσσας: το ρήμα και τους μηχανισμούς του. Ο εκπαιδευόμενος θα μπορέσει να αντιληφθεί σε βάθος μια βασική δομή της γερμανικής έχοντας ως βάση τον Γλωσσικό Συσχετισμό, καθώς μαθαίνει να προσεγγίζει το πλέον δύσβατο πεδίο της γερμανικής Γραμματικής με επιστημονικό τρόπο.

Τα σεμινάρια λαμβάνουν χώρα εξαποστάσεως (online), αλλά και δια ζώσης. Για περισσότερες πληροφορίες καθώς και για τον προγραμματισμό μιας συνεδρίας “γνωριμίας”, παρακαλούμε όπως επικοινωνήσετε μαζί μας.

TOP